Warsztaty kulinarne w zabytkowym dworze
Warsztaty, które chcemy Państwu zaproponować są niezapomnianą przygodą kulinarną w głąb tajników kuchni zarówno polskiej jak i europejskiej.
Warsztaty poprowadzi Szef Kuchni Dworu Chotynia - Sławomir Kocuń. Pierwsze kulinarne doświadczenie zdobywał w warszawskich restauracjach, między innymi w restauracji Wilanowskiej oraz Hotelu Saskim. Następnie pracował jaki kucharz przez 1,5 roku dla Ambasadora Kolumbii, następnie 9 lat jako Szef Kuchni w Restauracji Yesterday w Warszawie. Od 9 lat pracuje w naszym Dworze jako Szef Kuchni.
Program Warsztatów Kulinarnych:
- przywitanie Gości przez Szefa Kuchni
- omówienie wszystkich przygotowywanych dań
- podział grupy na 4 podgrupy (w zależności od ustalonego menu)
- każda grupa przygotowuje jedno danie z wybranych zestawów – zgodnie z recepturami Szefa Kuchni
- w czasie warsztatów Pan Sławomir zdradza Gościom tajniki sztuki kucharskiej
- po zakończeniu warsztatów – dania przygotowane przez uczestników serwowane są podczas kolacji w pięknej dworskiej atmosferze