Menu Nocy Sylwestrowej
19:30 Aperitif
20:00 Dania serwowane:
- Carpaccio z półgąska wędzonego podawana na ziemi z pumpernikla
- Zupa krem z dyni piżmowej prażonym sezamem zwieńczona
- Steki cielęce na sosie balsamicznym w towarzystwie bukietu warzyw
- Sorbetto cytrynowe z musem z mięty
23:00 Danie serwowane:
- Sandacz z pieca podany z kluseczkami i sałatą
24:00 Toast Noworoczny
- Cava Flor de Raiim Brut D.O.
1:30 Danie serwowane:
- Klarowny barszcz czerwony podany z kruchymi pierożkami
3:00 Danie serwowane:
- Żur dworski - żur na zakwasie chlebowym robiony z wędzonką i tartym chrzanem gotowany
Bufet z zimnymi przekąskami
· Łosoś wędzony i marynowany w towarzystwie jaj przepiórczych podanych z czerwonym kawiorem;
· Sandacz w winnej galarecie z nutą wina Chardonnay
· Sushi Szefa Kuchni – podane w towarzystwie sosu sojowego, wasabi i imbiru marynowanego;
· Śledź korzenny podany z suszonymi pomidorami
· Awokado z krewetkami – lekko zanurzone awokado w sosie amerykańskim na bazie Brandy zdobione krewetkami i świeżym koprem
· Carpaccio z polędwicy wołowej
· Tatar z polędwicy wołowej - wołowina w pieprzu marynowana, w towarzystwie cebulki, grzybków i ogóreczka konserwowego
· Wykwintna szynka parmeńska z melonem
· Grillowane piersi z kaczki pływające w musie ze świeżych malin
· Polędwiczki wieprzowe faszerowane warzywami w galarecie cytrynowej z kaparami
· Deski mięs pieczystych i wędlin dworskich z piklami
· Pasztety na sosie Cumberland - Domowej roboty pasztety podane na sosie Cumberland
· Terrina z selera faszerowana orzechami
· Deski świeżych warzyw z dipami
· Sałatka włoska z mozzarellą
· Sałatka meksykańska z grillowanym kurczakiem
· Chrupiące pieczywo, masło w kulkach, pikle
Bufet z deserami
Napoje